ProduktEksperten

De Beste Alkotesterne 2022

Sist oppdatert: 17. juni 2022

Hvordan velge den beste alkometeret 2022

Er det mulig at noe så lite kan redde livet ditt og andres liv og hindre deg i å kjøre beruset? Nedenfor finner du de beste alkometerene på markedet.

Når du drar på date, bryllup eller i baren med vennene dine – er det sannsynlig at du tar et par drinker.

Selv om du kanskje tror du bare har drukket noen få drinker og ikke føler deg full, kan du fortsatt sette deg selv og andre i fare og få problemer med loven hvis du tester positivt for alkohol.

Ifølge statistikken har det vært over 40,000 promillebilister i Norge de siste årene. Det rystende faktum er at hver fjerde dødsulykke i trafikken i Norge har sammenheng med rus.

Selv om du kanskje tror du ikke er full og at du er “helt grei” å kjøre, er en alkometer det smarteste du kan ha i bilen for å være trygg.

Du blåser rett og slett inn i den og alkometeret vil fortelle deg om du kan kjøre eller om du bør ringe en taxi eller bestille en Uber.

Er personlige alkotestere virkelig nøyaktige?

I følge tredjeparts studier har alkometere visst seg som meget solide.

På den andre siden finnes det også mange billige knockoffs som ikke var fullt så nøyaktige som våre toppvalg.

Alt handler om hvilken du velger.

Før vi gir deg våre toppvalg, la oss snakke om noen flere fordeler ved å eie en alkometer

Fordeler med å eie en personlig alkometer:

*Den største fordelen er at det bokstavelig talt kan redde livet ditt eller andres liv.

Så hvordan fungerer en alkometer egentlig? Og er det verdt investeringen?

Du trenger bare å slå den på, blåse inn i munnstykket i 7-10 sekunder og vente ytterligere 2-3 sekunder til resultatene vises på en liten skjerm. Du vil se hvor mye din BAC (Blood Alcohol Level) er og om du kan kjøre eller ikke. Alkotestere har en veldig lav pris med tanke på at de kan redde livet ditt. I tillegg til å redde ditt eget liv, beskytter du andre sjåfører og fotgjengere når du ikke drikker og kjører.

Husk: alle alkometere er IKKE like nøyaktigeskapt lik

Ikke løp til din lokale teknologibutikk for å hente en generisk alkometer ennå!

Det er viktig informasjon du trenger å vite før du velger en alkometer, slik at du ikke kaster bort pengene dine på dårlige produkter.

Heldigvis, her er alt du bør se etter…

Basert på ekspertråd, grundige undersøkelser og ærlige tilbakemeldinger fra velinformerte kunder, her er de viktigste hensynene du bør se etter når du velger en alkometer:

Sjekkliste ved kjøp av alkoholmåler:

Nøyaktighet: Nøyaktighet er den viktigste funksjonen når du leter etter en alkometer. Å kjøpe den som gir samme resultat (hver gang) er den du bør sikte på.

Gjenbrukbar munnstykke: Selv om noen alkometer kommer med flere munnstykker, er det viktig at munnstykket kan gjenbrukes, så du kan bare vaske den og bruke den igjen et ubegrenset antall ganger. Dette er også bra fordi du kan la vennene dine bruke det også.

Raske resultater: Ingen ønsker å vente fem minutter for å få resultater. De mest avanserte alkometerene gir resultater på mindre enn 10 sekunder etter at de har blåst inn i munnstykket.

BAC-nivåer: De fleste alkometere er justert til USAs lovlige BAC-grense, men det beste alternativet bør ha norske BAC-nivåer.

Hva du bør unngå i alkometer

Stor størrelse: Hvis en alkometer er over 30 cm lang, tror vi ikke de er så nyttige. Du vil ha noe du kan ha i bilen eller til og med putte i lommen når du går ut i baren med vennene dine.

Dårlig programvare: Når alkometeret bruker utdatert programvare, vil det ikke være nøyaktig, det vil ta minutter å vise resultater, og det kan til og med fryse i et par dager – unngå definitivt dårlig programvare.

Ingen BAC-justering: Det er svært viktig at alkometeret kan justeres til den norske lovlige grensen i stedet for å bruke den amerikanske.

Vårt forskningsstøttede 10-punktssystem:

1. Pris og verdi for pengene.

2. Programvarenøyaktighet.

3. Produktsikkerhet.

4. Tredjepartsverifikasjoner.

5. Anmeldelser.

6. Garanti og returpolicy.

7. Produktkvalitet og fordeler.

8. Dyser.

9. Resultater.

10. Vitenskap, forskning og utvikling.

De 5 Beste Valgene:

Etter nøye gjennomgang av de mest avanserte alkometerene på markedet i dag, undersøkt kundeanmeldelser, foretatt grundige undersøkelser og undersøkt mange toppmerker. Her er toppvalgene:

De Beste Alkotesterne 2022

fra Osmo

A+ karakter

Programvarenøyaktighet
96%
Raske resultater
97%
Pris / kundeverdi
94%
Returpolicy
95%
Total kundetilfredshet
97%

FORDELER

ULEMPER

Du får et gjenbrukbart munnstykke som du setter på alkometeret før du blåser inn i ca 7-8 sekunder.

Resultatene er veldig raske og det tar noen sekunder før de vises på LCD-skjermen.

Det som gjør denne alkometeren til den mest unike er størrelsen. Du kan bokstavelig talt putte den i lommen og prøve den mens du har det gøy med vennene dine.

Du trenger bare å holde nede knappen når du blåser – så enkelt er det.

Den kommer også med en 90-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at du til og med kan prøve den i tre måneder og fortsatt få refusjon hvis du ikke er fornøyd med den.

VIKTIG: Eksklusivt for våre lesere, bruk koden: OSMO10 for å få 10 % rabatt.

2. BACtrack Trace

fra BACtrack

B+ karakter

8.3/10

372 stemmer

Programvarenøyaktighet
86%
Raske resultater
79%
Pris / kundeverdi
91%
Returpolicy
80%
Total kundetilfredshet
84%

FORDELER

ULEMPER

Tredjepartstester viste at BACtrack Trace gir like nøyaktige målinger som de dyrere enhetene med høy nøyaktighet.

Det tar cirka 11 sekunder å bli klar til bruk når du slår den på, og den gir også resultater på sekunder, slik at du ikke trenger å stirre lenge på skjermen. På $100, er det en stor verdi for prisen.

Den eneste virkelige ulempen er at måleren må kalibreres hver sjette til tolvte måned for å opprettholde nøyaktigheten, avhengig av hvor ofte du bruker den, men det gjelder stort sett alle alkometere, så vi kan ikke gi rabatt på det på grunn av det.

3. AlcoHAWK

fra AlcoHAWK

C+ karakter

7.5/10

567 stemmer

Programvarenøyaktighet
79%
Raske resultater
74%
Pris / kundeverdi
70%
Returpolicy
72%
Total kundetilfredshet
77%

FORDELER

ULEMPER

Alcohawk beskriver denne modellen – den dyreste – som svært nøyaktig og mange ser ut til å være enige. Den har fått strålende anmeldelser fra kunder og publikasjoner, og den har også bevist sin pålitelighet og nøyaktighet i en rekke tester.

Hvis du er interessert i å ha en alkometer tilgjengelig for en uformell ettermiddagsvinsmaking eller middagsselskap, er dette den du bør få. Det har imidlertid noen mindre ulemper:

Enheten bruker et minutt på å varme opp mellom testene, noe som noen kan synes er litt irriterende hvis du tester flere personer. Resultatene som vises på den røde LED-skjermen er også rundet opp til desimaler, noe som betyr at avlesningen ikke blir like nøyaktig som på andre maskiner.

Men du trenger ikke en tredje desimal for å avgjøre om du er edru nok til å kjøre eller ikke. Og det er praktisk at den runder opp i stedet for ned og at den er skånsom.

4. BACtrack S80

fra BACtrack

C karakter

7.5/10

937 stemmer

Programvarenøyaktighet
70%
Raske resultater
67%
Pris / kundeverdi
85%
Returpolicy
72%
Total kundetilfredshet
75%

FORDELER

ULEMPER

BACtrack beskriver denne modellen – den dyreste – som “politiutstyr”, og alle kilder ser ut til å være enige. S80 har fått strålende anmeldelser fra kunder og publikasjoner, og den har også bevist sin pålitelighet og nøyaktighet i våre egne tester.

Hvis du bruker en alkometer som forelder eller skoleadministrator, er det denne du bør investere i for å være så rettferdig som mulig.

I tillegg er det raskt: enheten varmes opp på mindre enn 15 sekunder og gir deg målingen din innen 3 sekunder, noe som kan være nyttig hvis du tester flere personer.

5. Oasser Alko

fra Oasser

C karakter

7.0/10

248 stemmer

Programvarenøyaktighet
70%
Raske resultater
82%
Pris / kundeverdi
74%
Returpolicy
69%
Total kundetilfredshet
64%

FORDELER

ULEMPER

Osser er en oppladbar alkoholmåler. Dette gjør den til en flott enhet for de som ikke vil bytte batteri nå og da.

Den kommer med fire dyser rett ut av esken, som er et praktisk tillegg.

Produktet avgir en alarm og blinker også for å advare deg når du overskrider den lovlige grensen på 0,08 %. Dette er en god ekstra sikkerhetsmekanisme – hvis det høres ut, er det ingen tvil om det, du har ingen sak å sitte bak det rattet.

Den er også kompakt og lett, noe som gjør den til et flott verktøy å putte i lommen før du drar ut.

Best totalt sett

Les mer

Osmo Alkometer

fra Osmo[1]

237 personer valgte dette i dag

Disclaimer

© 2022 produkteksperten.no

All Rights Reserved.

Trademarks utilized on our website belong to their respective owners and no implied or expressed endorsement of our website or services is intended. Rankings can be affected by the relationship Produkteksperten.no has with our top picks.

 Produkteksperten.no er deltakere i forskjellige affiliate programmer laget av AdTraction, TradeDoubler, Nettstedet er laget for å gi midler til nettsider ved å tjene penger på reklame ved å annonsere og tilknytte seg annonsører. Produkteksperten.no sitt team har derfor ikke testet produktene selv. Artiklene er et resultat av produktspesifikasjoner, kundetilbakemeldelser og andre tester.