Test av Blålysbriller – De 5 beste på markedet i 2023

I dag bruker de fleste mange timer hver dag foran ulike skjermer om det er på skolen, jobben eller på mobiltelefonen. Med all denne tiden foran skjermer blir øynene eksponert for mye blått lys hver dag. I nyere tid er det blitt gjort mye forskning på hvordan blått lys påvirker oss hvor forskningen trekker i retning av at overeksponering for blålys kan medbringe flere fysiske plager. I dag finnes det heldigvis er rekke gode blålysbriller som absorberer blålyset for å redusere belastningen på øynene. Dette gjør det mulig å enklere ta vare på øynene og slippe ubehag forbundet med mye blålyseksponering. Siden det finnes mange gode alternativer har vi i denne testen funnet det vi mener er tre av de beste blålysbrillene på markedet. Vurderingen i denne testen var tatt ut fra tidligere tester, produktspesifikasjoner og kundeomtaler. Brillene som vi vurderte som de beste er de klassike og stilige blålysbrillene fra Lumerr.  

De 5 Beste Blålysbrillene i 2023:

BILDE PRODUKT  

Disse brillene har et enkelt og stilig design og passer ypperlig til både en skole og arbeidssituasjon da det elegante designet og fargen komplimenterer en mer profesjonell look samtidig som det også kan passe til en mer casual stil. I tillegg til å se stilige ut gir brillene god beskyttelse mot blålys som sammen med designet ga brillene den øverste plassen i denne testen.
SE PRISEN→

Dersom du går for en mer klassisk look kan disse vintage-brillene være noe for deg. De runde brillene er en bestselger fra LuxReaders. Brillene finnes i flere farger som sølv, svart og gull. Glasset blokkerer blålyset på en god måte og passer bra til skole, jobb og fritidsbruk. Dette er blålysbriller du kan være sikker på at skåner øynene for overeksponering av blått lys i tillegg til å se lekre ut.
SE PRISEN →

IVIEYES kolleksjonen er en mer moderne modell som både er av kvalitet og stilrene. Med disse brillene kan du være sikker på at øynene dine er beskyttet mot blålyset i tillegg til at brillene har et stilig og moderne design. Brillene finnes også med gjennomsiktig ramme eller med leopardmønster.
SE PRISEN →
     
 

Lumerr Blålysbriller – Testvinner 2023

SE PRISEN→

For deg som er ute etter stilrene briller i tillegg til å være opptatt av å beskytte øynene, er blålysbrillene, Lumerr , midt i blinken. Det er disse brillene som stikker av med seieren i denne testen da brillene leverer på alle kriterier. Brillene har et lekkert design som gjør at de passer bra å bruke i alle anledninger. Vi har i denne testen gått for det svarte designet grunnet allsidigheten fargen medfører, men brillene finnes også med gull og gjennomsiktig ramme. Lumerr som er et relativt nytt norsk brilleselskap har ikke spart på kruttet når det kommer til kvalitet. I tillegg til at brillene kan vare lenge kommer de med livsgaranti som betyr at du alltid vil ha muligheten til å bytte brillene i et nytt par dersom de for eksempel skulle gå i stykker eller bli stjålet. Det viktigste med brillene er hvor gått de leverer når det kommer til blokkering av blålys. Her kan vi gledelig meddele at brukere rapporterer brillenes gode effekt i å skåne øynene hvor positive effekter har vært merkbar effekt på søvnkvalitet, redusert hodepine og mer avslappede øyne. I tillegg følger brillene med en effekt-garanti som betyr at dersom du ikke skulle oppleve ønskede effekter ved blokkering av blålys har du krav på refusjon av hele kjøpsbeløpet. 

 

SE PRISEN →

LuxReaders serie med blålysbriller har et tradisjonelt og flott design som kan passe utmerket både til menn og kvinner. Rammen er av holdbart metall i svart som sitter lett på ørene. Disse brillene passer ypperlig til både skole og jobb da det lekre designet kan se profesjonelt ut samtidig som det gir noen ekstra stilpoeng. Brillene gjør også en god jobb når det kommer til blokkering av blålys. De blålysblokkerende linsene gjør at brillene også passer godt til å bruke på fritiden og spesielt kvelden, i den hensikt å ikke forstyrre nattesøvnen. Selv om vi har fremhevet modellen i svart i denne testen kan de også fås i sølv og gull dersom det passer din stil bedre. Rammen er av holdbart metall og kan vare lenge, men siden rammen er noe tynnere enn de andre modellene kan det være betryggende å vite at den også kommer med garanti slik at du kan bytte ut brillene i et nytt par dersom noe skulle være galt.  

IVIEYES Vencie Blålysbriller

SE PRISEN →

Dette er faktisk det perfekte paret blålysbriller for deg som er mye på farten og leter etter briller med et mer moderne design. Brillene har et flott et lekkert design med runde svarte rammer som kan passe bra til skolen, jobben og ellers på fritiden. Brillene veier så lite som 17 gram og rammene er ultra-bøyelige som til sammen gjør at brillene passer alle og enhver i tillegg til at man nesten ikke merker at man har brillene på. De ultra-bøyele rammene gjør også brillene ekstra slitesterke som er et stort pluss med tanke på å ha brillene i lengre tid. Som de andre brillene fra Vivvoe kommer brillene med både livsgaranti og effektsgaranti som er en ekstra sikkerhet dersom brillene skulle blir skadet eller ikke leve opp til forventningene. Brillene leverer godt når det kommer til å beskytte øynene da linsene i glasset gjør en utmerket jobb med å blokkere ut stråler med kort bølgelengde som blått lys og til og med en del UV-stråler. Kort oppsummert vil du med disse brillene oppleve alle de gode effektene av å redusere eksponeringen av blått lys som bedre søvnkvalitet og mer avslappede øyne. I tillegg gjør det stilige designet at dette er briller du kommer til å ønske å bruke hele tiden.

Hvorfor burde du investere i blålysbriller?

Den gjennomsnittlige personen bruker mange timer hver dag foran skjermen da det meste av skole og jobb gjøres på datamaskin. I tillegg fortsetter de fleste å bruke skjermer når de kommer hjem for eksempel på mobiltelefonen eller foran tv-en. Til sammen kan dette bli mye belastning for øynene. På grunn av dette er det mange som opplever at de blir slitne og tunge i hodet etter arbeidsdagen. I tillegg kan den store blålyseksponeringen påvirke søvnvanene dine. 

Det har seg nemlig slik at blålyset kan bli oppfattet som dagslys av øynene som gjør at hjernen kan holde tilbake søvnhormonet, melatonin, spesielt om du ser på tv eller bruker mobiltelefonen før du skal legge deg. Dette kan gjøre det vanskeligere å sovne som gjør deg mindre uthvilt til neste dag. Med dette kan man stille spørsmål om ikke å føle seg sliten og den reduserte søvnen ikke påvirker ytelsen i dagligdagse aktiviteter som skole, jobb, og trening. I lys av nettopp dette er det blitt større fokus på hvordan redusere øynenes eksponering overfor blålys for å slippe disse negative virkningene. Den populære løsningen har blitt blålysblokkerende briller siden de både kan beskytte øynene i tillegg til å se stilige ut. Men hvordan fungerer blålysbriller? 

Blålysbriller bidrar med å skåne øynene dine med da linsene har et filter som enten absorberer eller blokkerer blålyset. Linsene hindrer på denne måten helt penetrering av blålys, og i noen tilfeller UV-stråling. Du kan altså, ved å investere i blålysbriller, i stor grad redusere eksponeringen av blålys fra ulike skjermer. Som nevnt kan eksponering av blålys fra digitale lyskilder som datamaskinen, mobiltelefonen eller tv-en forstyrre den naturlige kjemiske balansen på kveldstid. 

Siden det er vanlig å vende mot digitale underholdningstjenester for å slappe av før man skal legge seg kan dette ha helt motsatt effekt da øynene signaliserer til hjernen at det er dag og tid for å sove. Med et par blålysbriller vil den naturlige kjemiske balansen på kveldstid ikke bli forstyrret og du vil enklere sovne og være ferdig uthvilt til neste dag.

Kort oppsummert kan blålysbriller har positive effekter som: 

  • Økt søvnkvalitet.
  • Redusert belastning på øynene og tretthet.
  • Lavere sjanse for hodepine og migrene utløst av overeksponering av blått lys.

Ettersom vi har nevnt mange av de positive sidene ved å redusere eksponeringen av blått lys er det verdt å nevne noen positive sider ved blått lys i hverdagen vår. Da blålys kan bidra til å stoppe frigjøringen av søvnhormet melatonin, kan det også ha andre biologiske virkninger på kroppen. Eksempelvis vil blålys gjøre at kroppen frigir serotonin som er et av flere hormon knyttet til lykkefølelse. Et annet eksempel på hvordan lys, og spesielt da blått lys, kan påvirke vår psykologiske velvære er fenomenet, vinterdepresjon. 

Vi kan konkludere med at blålys ikke nødvendigvis er farlig, men at det heller er overeksponering som kan gi tidligere nevnte negative effekter. Med dette burde alle og enhver investere i blålysbriller da de positive effektene veier mye tyngre enn det lille det koster. I testen har vi hatt som kriterie å finne blålysbriller av kvalitet som beskytter øynene og passer i de fleste anledninger. Brillene vi fremhevet i testen er uten styrke i glassene og passer derfor for de fleste. Dersom du bruker briller med styrke til vanlig finnes det også et bredt sortiment av blålysbriller med styrke. 

Blir blålysbriller like viktig i 2023?

Blått lys kan forårsake tretthet og hodepine hos mange mennesker, spesielt etter langvarig eksponering. Derfor kan blålysbriller være et populært valg for folk som tilbringer mye tid foran skjermer, enten det er på jobb eller i fritiden. Blålysbriller kan redusere blått lys som kommer fra skjermen, noe som kan bidra til å redusere tretthet og hodepine.

I tillegg kan blålysbriller være et attraktivt valg for folk som ønsker å beskytte øynene mot skadelige stråler fra solen. Mange blålysbriller har UV-filter som kan beskytte øynene mot skadelige UV-stråler, noe som kan være nyttig for folk som tilbringer mye tid utendørs.

Alt i alt vil blålysbriller være like viktige 2023 på grunn av deres helsefordeler og beskyttende egenskaper.