Test av IPL Hårfjerner for hjemmebruk – De 5 beste på markedet i 2023

Lenge har barbering og voksing vært det beste alternativet for hårfjerning, men dette har også ført til at mange opplever kortvarig glede. Håret vokser nemlig raskt ut igjen når man kun kutter det ned, noe som betyr at man til stadighet må ty til ytterligere behandling og ubehag. Heldigvis har det dukket opp en mer langvarig løsning på dette problemer de siste årene. Flere produsenter har nemlig lansert ulike IPL hårfjernere som et godt alternativ til både barbering og voksing. 

Etter våre undersøkelser har vi kommet frem til de fire beste alternativene på det norske markedet. Her har vi sett på en rekke ulike kriterier for å komme frem til de vi mener gir en best helhetlig opplevelse. Av disse fire kandidatene var det imidlertid IVISKIN IPL hårfjerner som kom ut på topp. Dette er en utmerket hårfjerner som gir mykt, behagelig hud over tid. 

De 5 Beste IPL Hårfjernerne i 2023:

BILDE PRODUKT  
 
Hårfjerning har lenge vært forbundet med smertefull behandling med voks eller barbering. IVISKIN IPL tilbyr en effektiv laserbehandling som gir myk og hårfri hud i opptil 6 måneder. Maskinen er utviklet i samarbeid med dermatologer for å gi et trygt og behagelig alternativ.
SE PRISEN→

Braun Epilator Silk-expert Pro 5 IPL
Nyeste generasjon IPL fra Braun inneholder alt du trenger for rask og effektiv IPL. I esken får du din IPL samt en barberhøvel som gjør det enklere å få langvarige resultater. Et enkelt presisjons hode gjør at du slipper skifte mellom ulike tilbehør når du skal behandle ulike områder av kroppen.
SE PRISEN →

Philips Epilator Lumea Prestige
Lumea Prestige bygger på den mest effektive IPL-behandlingen til Philips noensinne. Her vil du raskt oppleve opptil 92% hårreduksjon allerede etter så lite som 3 behandlinger. Ved hjelp av SenseIQ teknologi byr Philips på en smertefri og effektiv erstatning for voksing med et utmerket resultat.
SE PRISEN →

IPL hårfjerner med klinisk effekt. Benytter avansert laserbehandling for å forhindre at håret vokser ut igjen. Enkel og smertefri erstatning for voksing og barbering. Få langvarig glatt og myk hud etter bare 10 minutter behandling.
SE PRISEN →
 

IVISKIN G3 IPL hårfjerner – Testvinner 2023

SE PRISEN→

IVISKIN sin hårfjerner er en avansert IPL hårfjerner som kommer med det nyeste innen enkel laserteknologi. Her får du en hårfjerning med klinisk dokumentert effekt som du enkelt kan gjøre hjemme på badet. Med denne er det slutt på smertefulle behandlinger og høye kostnader, et apparat har nok laserbehandling for 12 år som sikrer deg et langvarig resultat.

Teknologien bak IVISKIN sin hårfjerner er basert på flere år med forskning sammen ledende dermatologer og eksperter. IPL-metoden har raskt blitt en populær erstatning for tradisjonell behandling takket være en effektiv, smertefri og øyeblikkelig metode for hårfri hud. På denne måten slipper du voks, varme og ikke minst barberhøvler.

Maskinen inneholder 900.000 lyspulser som tilsvarer 12 år med behandlinger. I tillegg får du en enkel ladekabel og instruksjonsmanual med i esken. Noe av det som har gjort IVISKIN til et populært valg er at behandlingene er svært enkle og tar bare 10 minutter per gang. I tillegg vil du se resultater innen få uker.

Braun Epilator Silk-expert Pro 5 IPL – Mest for pengene

SE PRISEN →

Silk-expert Pro 5 er siste generasjon IPL fra den anerkjente produsenten Braun. Her får du alt du trenger for å sikre langvarige resultater hjemme på badet. Den nye maskinen har et enkelt presisjons hode som gjør at du slipper skifte mellom ulike hoder underveis i behandlingen din. Dette gjør at du raskere og mer effektivt kan få et ønsket resultat.

Med i esken får du din Braun Epilator Silk-Expert Pro 5, men også en praktisk oppbevaringsveske, en barberhøvel og presisjon hodet. Du vil også motta enkle instruksjoner og en ladekabel som gjør at du raskt kan ta i bruk din maskin. Den kan nemlig brukes under lading slik at du slipper vente på at den skal være klar til bruk igjen.

Braun sin IPL teknologi er anerkjent av Skin Health Alliance som en dermatologisk godkjent behandling på huden. Det nye med denne generasjonen er at du får et mindre presisjon hode slik at maskinen også kan brukes på mer sensitive områder som ansiktet, bikinilinjen og armhulene. 

Philips Epilator Lumea Prestige – Premium

SE PRISEN →

Ved hjelp av moderne SenseIQ-teknologi har Philips utviklet den mest brukervennlige IPL løsningen for effektiv hårfjerning. Resultatet er glatt og hårfri hud i opptil seks måneder etter gjennomført behandling. Allerede etter 3 behandlinger kan man oppnå opptil 92% hårreduksjon på de behandlede områdene.

Noe av det som gjør Lumea IPL serien til Philips så populær er at den er svært brukervennlig. Her får du en maskin som er helt trådløs og som har fire ulike presisjons hoder integrert i maskinen. Dette gjør at du kan behandle ulike områder som bikinilinjen, armhuler, ansikt og legger.

Lumea Prestige er uten tvil et premium alternativ, noe som også reflekteres i prisen. Men samtidig får du en maskin som sørger for det samme glatte resultatet som du ville fått på en salong. Den eneste forskjellen er at du raskt og enkelt kan gjøre behandlingen hjemme med en maskin som raskt gir sin verdi tilbake.

OSMO – Godt alternativ

SE PRISEN →

Når det kommer til naturlig hårfjerning har lenge de eneste alternativene vært voksing eller hyppig barbering av området. Dette har drastisk endret seg når ny, moderne IPL teknologi ble lansert på markedet. Et slikt produkt er OSMO som ved hjelp av eksperter på dermatologi har utviklet en rask og behagelig måte å holde huden hårfri på i opptil 6 måneder. 

Denne maskinen tilbyr en effektiv behandling med laser som du kan gjøre hjemme på egenhånd. Maskinen har tre ulike moduser som gjør at du enkelt kan behandle hele kroppen med den samme maskinen. Det er også 5 ulike nivåer av behandlingen slik at du kan tilpasse det de mer skånsomme områdene. Men det viktigste av alt er at behandlingen er helt smertefri.

OSMO er utviklet i samarbeid med dermatologer og har en klinisk dokumentert effekt. De er så sikre i sitt produkt at de faktisk tilbyr silkemyk og hårfri hud eller pengene tilbake. Tidligere tester har vist at de aller fleste vil oppleve et synlig resultat etter så lite som fire uker. 

Hvorfor investere i en IPL hårfjerner

For mange har hårfjerning lenge vært forbundet med ubehageligheter eller svært hyppig behandling. Heldigvis har ny laserteknologi gjort det mulig å utvikle en profesjonell behandling som man kan benytte seg av hjemme på eget bad. Dette har også gjort det mulig å erstatte voksing og barbering, med en smertefri, effektiv behandling av de områdene du ønsker at skal ha myk hårfri hud. 

Det har kommet en rekke produsenter på markedet, men her er det fortsatt store variasjoner i hva de kan tilby. Vi har plukket frem de beste alternativene som alle er dermatologisk godkjent og kan vise til klinisk dokumentert effekt på få uker. IPL hårfjerning har blitt en revolusjon innen selvpleie for både kvinner og menn over hele verden som ønsker en myk, hårfri hud. 

Fordeler og ulemper med IPL hårfjerner

For mange kan en investering i en IPL hårfjerner fremstå som et kostbart alternativ, men i de fleste tilfeller vil man raskt tjene det inn igjen sammenlignet med behandlinger. Her har vi samlet noen av de viktigste fordeler og ulemper med IPL hårfjerner du bør kjenne til når du skal ta din avgjørelse.

Fordeler med IPL hårfjerner

  • Smertefri behandling
  • Tar sjeldent mer enn 5-10 minutter å gjennomføre
  • Sørger for et langsiktig resultat sammenlignet med barbering og voksing
  • Dermatologisk testet 

Ulemper med IPL hårfjerner

  • Kan være relativt dyre
  • Det kan ta 4-12 uker før man oppnår ønsket langsiktig effekt

 

Hva innebærer egentlig IPL hårfjering i 2023

IPL hårfjerning, også kjent som Intense Pulsed Light, er en populær metode for å fjerne uønsket hårvekst på en langvarig og skånsom måte. IPL-teknologi fungerer ved å sende ut konsentrerte lysimpulser som treffer hårsekkene og forhindrer hårvekst ved å ødelegge hårsekkenes evne til å produsere hår.

En IPL hårfjerner kan brukes på de fleste områder av kroppen, inkludert ansikt, armer, ben, bikinilinjen og til og med på leggene. Det er en smertefri metode for hårfjerning, selv om noen kan oppleve en mild brennende følelse under behandlingen.

En stor fordel med IPL hårfjerning er at det gir langvarige resultater. Mange opplever at hårveksten blir mye mindre etter bare noen få behandlinger, og mange opplever at håret ikke vokser tilbake i det hele tatt. Det er imidlertid viktig å være klar over at resultatene kan variere fra person til person, og noen kan trenge flere behandlinger for å oppnå ønskede resultater.

IPL hårfjerning er også en skånsom metode, og det er lite sannsynlig at det vil føre til hudirritasjoner eller andre bivirkninger. Det anbefales imidlertid å unngå direkte sollys og bruk av selvbruning lotioner på behandlingsområdet etter behandlingen, da dette kan føre til at huden blir mer følsom.

Hvis du vurderer IPL hårfjerning, er det viktig å velge en pålitelig og kvalifisert behandler. Dette vil sikre at du får den beste behandlingen og de beste resultatene. Det kan også være lurt å få en konsultasjon med behandleren før du bestemmer deg for å gå videre med behandlingen, slik at du kan få svar på eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha.

Det finnes mange fordeler med å velge IPL hårfjerning fremfor andre metoder for hårfjerning. En av de største fordelene er at det er en langvarig løsning. Mange opplever at hårveksten reduseres betydelig etter bare noen få behandlinger, og mange opplever at håret ikke vokser tilbake i det hele tatt. Dette betyr at du slipper å tenke på å fjerne hår på en regelmessig basis, noe som kan være tidskrevende og kostbart.

En annen fordel med IPL hårfjerning er at det er en skånsom metode. Det er lite sannsynlig at det vil føre til hudirritasjoner eller andre bivirkninger, og det er derfor en god metode for de med sensitiv hud. Det anbefales imidlertid å unngå direkte sollys og bruk av selvbruning lotioner på behandlingsområdet etter behandlingen, da dette kan føre til at huden blir mer følsom.

En tredje fordel med IPL hårfjerning er at det er en rask og enkel prosess. Behandlingen tar som regel ikke mer enn noen få minutter, avhengig av størrelsen på behandlingsområdet. Dette betyr at du kan få behandlingen utført i løpet av en kortere tidsperiode, noe som kan være praktisk hvis du har et travelt livsstil.

Til slutt er IPL hårfjerning en rimelig løsning sammenlignet med andre metoder for hårfjerning. Prisen på en behandling kan variere avhengig av størrelsen på behandlingsområdet og antall behandlinger som kreves, men det er generelt sett en rimeligere løsning enn for eksempel voksbehandlinger eller laserbehandlinger.

Alt i alt er IPL hårfjerning en populær metode for å fjerne uønsket hårvekst på en langvarig og skånsom måte. Hvis du ønsker å få vare på resultatene, anbefales det å gjenta behandlingen regelmessig for å holde hårveksten borte.

Våre kriterier for valg

For å komme frem til de beste IPL maskinene har vi gått etter et utvalg kriterier. Her har vi fokusert på brukervennlighet, antall behandlinger og ikke minst pris.  Vi har også sett på hvordan resultater de ulike maskinene kan vise til og selvfølgelige om de er dermatologisk testet eller ei. Dette har gjort det enklere å komme frem til den endelige listen over fire beste alternativer som vi har presentert i denne testen. 

De fire alternativene vi har sett nærmere på i denne artikkelen tilbyr en smertefri behandling og vil i de aller fleste tilfeller kunne gi et synlig resultat på så lite som fire uker. Vi har også sett på tidligere meritter fra de aktuelle produsentene med den hensikt å sikre oss at maskinene er basert på det nyeste og mest effektive innen laserbehandling teknologi som er tilgjengelig på markedet i dag. 

Sist, men ikke minst har vi sett på tilbakemeldinger fra tidligere kunder på de ulike modellene. Her har vi gått gjennom tilbakemeldinger og tester som har blitt publisert hos de ulike forhandlerne. Dette inkluderer opplevelser og nyttig informasjon om de forskjellige produktene og har gitt et godt grunnlag for en vurdering opp mot den dokumentasjonen produsentene selv presenterer på nett. 

 

 

Merk: Produktene i denne artikkelen er ikke fysiske brukstester, men produktanmeldelser som skal gi utrykk for hvordan en forbruker kan oppleve produktene. Informasjonen baserer seg på omfattende produktanmeldelser og  data hentet fra andre kilder. 

 

Produkteksperten. no fraskriver seg herved ethvert ansvar for eventuelle problemer som kan oppstå under eller etter et kjøp gjort etter besøk av vår nettside. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, personskader, skader på produkter under levering, feil ved produkter, eller at produktet ikke oppfyller forventningene dine. Vi forbeholder oss også retten til å bruke de personlige opplysningene du oppgir ved kjøpet i våre egne markedsføringsøyemed. Dersom du er i tvil om hva denne ansvarsfraskrivelsen innebærer, ber vi deg kontakte oss før du gjør et kjøp.