Massasjepistol test – De 5 beste på markedet

Flere mennesker sliter ofte med trøtte og såre muskler fra både jobb og trening, som enkelt kan behandles med en massasjepistol. I stedet for å bruke tid og penger på behandling hos en profesjonell massør, som selvsagt er svært kostbart, er det mulig å behandle seg selv med en massasjepistol. Dette kan du gjøre nesten hvor som helst, inkludert i ditt eget hjem. Det store spørsmålet er selvsagt hvilken type massasjestol du bør skaffe deg?

For å hjelpe deg med å velge den massasjepistolen som er best egnet til ditt bruk, og som best møter dine behov, har vi vurdert de fremste modellene på markedet. I denne vurderingen har vi listet de fem massasjepistolene som kom best utav testen, slik at du selv kan velge hvilken av disse som er best egnet til dine behov.

I vår vurdering var det Osmo Pro som ble best i test sammenlignet med alle modellene som ble vurdert, og vil sørge for at forbrukeren oppnår ønsket resultat gjennom en svært godt behandling. De som har behov for mer hyppig behandling i hverdagen bør kanskje vurdere Osmo Elite, som også kan benyttes av terepeuter ved profesjonell behandling.

De 5 Beste Massasjepistolene i 2022:

BILDE PRODUKT  

Osmo Pro
Dekker alle behov man kan ha for en massasjepistol, og tilbyr en av de kraftigste behandlingene på markedet fra en relativt kompakt enhet. Denne modellen kombinerer både styrke, design og kvalitet, og har også svært lavt støynivå sammenlignet med andre modeller. Kan benyttes både privat og av profesjonelle terepeuter til flere typer behandling.
SE PRISEN→

Osmo Elite
Blant de kraftigste modellene på markedet, med svært dyp behandling av kroppen. Denne massasjepistolen er perfekt for de som har behov for å behandle stive eller ømme muskler regelmessig i hverdagen. Kan benyttes til å behandle både kronisk smerte og andre typer skader man har, og er svært godt egnet til profesjonell bruk.
SE PRISEN →

Osmo Mini
Blant de minste og mest kompakte modellene på markedet, og likevel overraskende kraftig og dyp behandling. Den er svært budsjettvennlig, og er blant markedets rimeligste modeller, som betyr at man ikke trenger investere for mye penger for å sikre seg økt livskvalitet. Svært god batterikapasitet til å være så liten og kompakt, som er svært nyttig.
SE PRISEN →

Vivagun PRIME 3.0
Blant de mer avanserte modellene på markedet, som kommer med integrert LCD skjerm. Den er svært brukervennlig og enkel å benytte seg av til all type behandling, og tilbyr en imponerende stor mengde ulike typer behandling takket være et stort antall inkluderte massasjehoder og flere justerbare innstillinger. Et svært godt alternativ til hyppig bruk.
SE PRISEN →
 

Osmo Pro – Best i test

SE PRISEN→

Den massasjepistolen som kom best ut i denne testen var Osmo Pro. Sammenlignet med de andre modellene var det Osmo Pro som gav en av de kraftigste behandlingene, og dermed hadde svært mange slag per minutt, helt opp til 4 000 RPM. Dette gir massasjepistolen hele 12 mm dybde på vibrasjonen ved behandling, som er over gjennomsnittet på 8 mm. Testpanelet fant også denne modellen til å være svært brukervennlig, og gav svært god vibrasjonsterapi i løpet av behandlingen, som gjør den til et svært godt hjelpemiddel til å behandle stive muskler, og lindre smerte. 

En annen fordel med Osmo Pro er hvor stille selve enheten er når den er i bruk. Det lave støynivået bidrar selvsagt til en mer behagelig behandling, hvor lyd ikke distraherer fra jobben den gjør. Til tross for en relativt høy pris, er dette en investering hvor man får et produkt av særdeles høy kvalitet til en rimelig pris med tanke på valuta. 

Osmo Pro har en veldig lang batteritid sammenlignet med flere andre produkter man finner på markedet. Denne modellen har en batteritid på hele 6 timer, som er svært lang tid. Det er også veldig enkelt å justere styrken på behandlingen, slik at man kan bruke ønsket styrke. I tillegg kommer Osmo Pro med hele 6 forskjellige utskiftbare massasjehoder, som betyr at det er mulig å behandle en rekke ulike områder på kroppen. Alt tatt i betraktning er det en massasjepistol som holder svært høy kvalitet. 

Fordeler: 

  • Kraftig behandling
  • Stille motor 
  • Dyp behandling
  • Lang batteritid

Osmo Elite – Kraftig enhet

SE PRISEN →

Osmo Elite komme fra samme produsent som testvinneren, og er en dyrere modell sammenlignet med Osmo Pro. Osmo Elite holder dermed samme kvalitet som testvinneren, men er anbefalt de som kanskje har et større behov for regelmessig behandling av ulike grunner. Dette er en av de absolutt kraftigste modellene på markedet, og har en slagdybde på hele 14 mm. Det betyr at den kan anvendes til å behandle alle typer områder, uansett hvor på kroppen det er. 

Osmo Elite holder særdeles høy kvalitet, og scorer høyt på alle områder. Den har veldig god justerbar styrke, som betyr at der er enkelt å skifte mellom en mer myk behandling om man er ekstra stiv eller sår, og like enkelt kan benytte full styrke om det skulle være nødvendig. Med en batteritid på hele 6 timer er forbrukere også sikret en lang behandling, uten å måtte bekymre seg for å gå tom for strøm. 

Som et resultat av Osmo Elites høye kvalitet, både når det gjelder selve enheten, i tillegg til kvaliteten på behandlingen, er den perfekt for de som for eksempel er over gjennomsnittet aktive. Den kan benyttes til å behandle utøvere som konkurrerer profesjonelt, i tillegg til de som av ulike grunner har behov for over gjennomsnittet hyppig behandling. Med hele 8 ulike typer massasjehoder har man også muligheten til å tilpasse behandlingen etter behov, og vil kunne velge det hodet som er best egnet til det spesifikke området. 

Fordeler:

 • Særdeles kraftig massasjepistol
 • Hele 8 massasjehoder
 • Robust

Ulemper:

 • Over gjennomsnittet dyr
Osmo Mini – Portabel og Enkel å bruke 

SE PRISEN →

Også på tredjeplass finner vi en massasjepistol fra Osmo. Denne gangen er det deres minste modell, Osmo Mini, som har blitt vurdert. Dette er en av de billigste modellene i vurderingen, og også Osmos billigste og minste massasjepistol. Til tross for at den er mindre en flere konkurrenter, er Osmo Mini svært kraftig, og har en slagdybde på 12 mm, som altså er over gjennomsnittet. Den har i tillegg samme hastighetsnivå som flere større og dyrere modeller, og er dermed et svært godt alternativ for deg som er interessert i å sikre deg en massasjepistol.

Osmo Mini kommer med 4 ulike massasjehoder inkludert, som er nok til å dekke de fleste typer behandling man har behov for. Med en batteritid på 4 timer har den også, særlig om man tar modellens størrelse til betraktning, svært lang batteritid, som gir deg en lang og god behandling. Pris er en stor faktor, og her kommer Osmo Mini godt ut, siden man ikke trenger bekymre seg for en høy kostnad om man investerer i denne modellen. 

En av de største fordelen med Osmo Mini, ved siden av hvor liten den er, er hvor brukervennlig denne modellen er å benytte seg av. Den er praktisk til å ta med seg overalt man ønsker å benytte seg av behandling, og er også svært budsjettvennlig. Forbrukere kan dermed behandle stive muskler hvor enn de befinner seg, siden den er så liten.

Fordeler: 

 • Rimelig
 • Kompakt
 • Høy kvalitet
Vivagun PRIME 3.0 – Best batteri

SE PRISEN →

Vivagun Prime 3.0 er en massasjepistol som skiller seg merbart fra sine konkurrenter. En av de største fordelene med Vivagun Prime 3.0 er modellens ekstremt lange batteritid, som er på imponerende 24 timer. Det betyr at forbrukere som velger å gå til innkjøp av en Vivagun Prime 3.0 ikke trenger bekymre seg for å gå tom for strøm, siden denne modellen har bedre batterikapasitet enn noen annen modell på markedet.

Vivagun Prime 3.0 kommer i tillegg med hele 8 forskjellige typer massajsehoder. Dette, kombinert med 7 ulike hastighetsnivåer, betyr at det er mulig å benytte denne modellen til alle typer behandling. Med en slagdybde på 14 mm er den også svært kraftig. Vivagun Prime 3.0 har også veldig lavt støynivå, som betyr at forbrukere ikke blir distrahert av unødvendig støy under behandling. 

Denne modellen er et godt alternativ for de aller fleste som har behov for å behandle egen kropp privat i hjemmet. Den er også egnet til bruk av til mer profesjonell behandling, og kan benyttes som et verktøy for ulike typer terepeuter, og selvsagt også for profesjonelle utøvere. Vivagun Prime 3.0 har også en veldig brukervennlig LCD skjerm, som skiller den fra de fleste modeller på markedet. 

Vivagun Prime 3.0 er et godt alternativ for alle forbrukere som er på utkikk etter en massasjepistol av høy kvalitet, og egner seg til alle typer behandling. 

Fordeler:

 • Svært lang batteritid
 • Kraftig behandling
 • Brukervennlig

Ulemper:

 • Relativt dyr for privat bruk

Hvorfor investere i en massasjepistol

Det finnes en rekke forskjellige grunner til skaffe seg en massasjepistol til privat bruk. Regelmessig bruk av en massasjepistol bidrar til flere helsemessige fordeler som vil bidra til økt livskvalitet. Ting som økt blodsirkulasjon, redusert stivhet i kroppen og en merkbar reduksjon av ubehag i muskulaturen er bare noen eksempler på dette. 

Hvem bør benytte seg av en massasjepistol

Det er en myte at massasjepistoler bare er for de som bruker mye tid på fysisk trening, som toppidrettsutøvere og de som er over gjennomsnittet glad i trening. Alle som er aktive innen arbeidslivet, enten de jobber på kontor hvor de sitter mye i ro, eller om de er mer aktiv på jobb innen bygg og anlegg, vil kunne dra nytte av en massasjepistol. Repetitive bevegelser fører etterhvert til stiv muskulatur og slitasje, som kan være en utfordring i hverdagen. 

En kjent effekt av kontorarbeid, eller andre typer jobber hvor man ikke nødvendigivs er aktiv, kan ofte ha en større negativ effekt på ting som nakke og skuldre sammenlignet med en fysisk aktiv jobb. Bruk av massasjepistol vil kunne bidra til å lindre både smerte og stivhet, og føre til økt komfort og mobilitet.

Fordeler med å bruke en massasjepistol

Reduksjon av smerte i kroppen ved bruk av massasjepistol vil føre til redusert stress i hverdagen, som ofte stammer fra såre muskler og stivhet i kroppen. Ved å behandle disse symptomene vil forbrukeren dermed enkelt redusere eget stressnivå, som på sikt også vil føre til et forbedret søvnmønster, som er en svært viktig del av personlig velvære. Massasjepistolen vil dermed kunne bidra til å bedre både fysisk og psykisk helse, ved å redusere stress i hverdagen, som ofte er vanskelig å behandle. Stressavlastning er grunn nok i seg selv til å investere i en massasjepistol, siden redusert stress vil bidra til økt glede både på jobb og andre områder av privatlivet. 

For de som er over gjennomsnittet aktive, enten som profesjonelle utøvere eller ivrige mosjonister, er det selvsagt også svært nyttig å benytte seg av en massasjepistol regelmessig. Bruk av massasjepistol vil føre til en kortere restitusjonsperiode etter endt trening, blant annet ved å øke blodsirkulasjonen i muskulaturen. Regelmessig bruk også styrke egne muskler, siden muskelsammentrekninger som skapes gjennom behandlingen fører til at de over tid, ved kontinuerlig bruk, styrkes nok til å faktisk vokse. 

Massasjepistolen fungerer på samme vis som en tradisjonell massasje, hvor man målrettet jobber for å redusere inflammasjon ved å rense ekstracellulære væsker, som lymfe væske eller venøst blod fra muskelvevet og inn i sirkulasjonssystemet. Dette vil dermed hjelpe anstrengt muskulatur til å slappe av, bryte ned arr vev, og minimere ømhet og stivhet. 

Ulemper med massasjepistol

Det er viktig å være klar over, og huske på, at ulike typer skader kan forverres ved bruk av massasjepistol. Ting som brukne bein, anstrengt muskel, forstuing og til og med ekstrem hevelse kan føre til forverring av skaden om man benytter seg av massasjepistol. De er derfor svært viktig å få disse typer skader vurdert av en profesjonell aktør som fysioterepeut eller dokter om man er usikker på hva det er. 

Den største ulempen som forbindes med bruk av massasjepistol er uten tvil hvor forbrukeren ikke anvender den riktig, siden dette faktisk kan føre til skader og forverring. Det er derfor svært viktig at man leser gjennom instruksjonene grundig, slik at man unngår dette. Ofte kan det være nyttig å kartlegge hvilke behov man faktisk har med en profesjonell, som en fysioterepeut, slik at dere sammen kan sørge for du anvender den riktig, og får riktig behandling. 

Våre kriterier

Med stadig flere modeller og typer massasjepistoler å velge mellom, er det selvsagt ingen enkel oppgave å vite hvilken man bør gå til anskaffelse av. Det er svært viktig at den modellen du velger i størst mulig grad er tilpasset dine særegne behov, siden alle forbrukere har ulike behov. Den massasjepistolen som er best egnet til dine kolleger eller venner er ikke nødvendigvis det rette alternativet for deg. For å gjøre denne prosessen enklere for deg, bør du ta de følgende kriterien til betraktning. 

Kostnad: Pris vil alltid være en av de avgjørende faktorene når man kjøper varer. Det er viktig å være klar over egne begrensninger i personlig budsjett, slik at man ikke bruker unødvendig mye penger på en dyr modell om man ikke bruker den regelmessig. Sørg derfor for at du vet hvilke behov du har før du bestemmer deg for hvilken modell du skal kjøpe. Ofte er ikke den dyreste modellen den beste eller mest funksjonelle, som betyr at det er viktig å være klar over egne behov.

Kvalitet: Hvilken kvalitet produktet har er selvsagt svært viktig å ta med i vurderingen. Er det en massasjepistol som vil tåle regelmessig bruk, om du planlegger å benytte deg av den i hverdagen? Hvor robust og solid selve enheten er varierer ofte fra modell til modell, noe som er verdt å merke seg. Selve massasjepistolen vil utsettes for svært mye vibrasjon, som betyr at det er viktig at den ikke går i stykke ved hyppig bruk.

Batteritid: Hvor lenge enheten kan benyttes før batteriet må lades eller skiftes er en annen viktig ting å ta med i vurderingen. Særlig de som har planer om å benytte seg av massasjepistolen på daglig basis bør ta dette kriteriet til vurdering.

Støy: Er massasjepistolen høylydt og bråkete? Et av bruksområdene for en massasjepistol er å redusere stress, det er derfor viktig at den ikke har et unaturlig høyt lydnivå når den er i bruk, siden dette vil forstyrre selve behandlingen.

Tilbehør: Alle massasjepistoler kommer vanligvis med flere ulike massasjehoder man kan rotere mellom. Hvilke massasjehoder som er inkludert i den modellen du kjøper er derfor viktig, for å sørge for at dine personlige behov blir møtt.

Slag per minutt: Hvor mange slag per minutt enheten leverer er et veldig viktig kriterium, siden dette vil ha en innvirkning på hvor effektiv behandlingen faktisk er. 

Brukervennlig: Er massajsepistolen brukervennlig for den gjennomsnittlige forbrukeren, i alle aldre? Dette er selvsagt viktig å vurdere.