Test av ozonmaskin – De 5 beste på markedet

En ozonmaskin er den perfekte løsningen til å takle uønsket og ubehagelig lukt i hjemmet, som dveler uansett hvor mye du prøver å bli kvitt den. Denne innendørs luftrenseren fungerer ved å slippe ut ozongass i luften, som deretter bryter ned ubehagelig lukt molekylært nivå, og endrer komposisjonen for å fjerne lukten. Ozonmaskiner kan dermed bli kvitt lukten av røyk fra sigaretter, lukten av kjæledyr, lukten av mugg og en rekke andre typer ubehagelige lukter. 

Det er flere ulike merker og modeller å velge mellom på markedet. Men hvilken ozonmaskin er egentlig best? For å gi deg svar på dette spørsmålet har vi sammenlignet og vurdert de mest populære ozonmaskinene på markedet. I løpet av denne testen har vi kommet frem til at det er Osmozone 10000 som er den klare testvinneren, og er dermed den modellen vi anbefaler.

Testvinneren Osmozone 10000 kom best ut i denne vurderingen takket være flere ting, inkludert at den er svært brukervennlig, er veldig effektiv til å fjerne uønsket lukt og ikke minst er et svært billig alternativ. De som er på utkikk etter en ozonmaskin til mer hyppig eller kommersielt bruk vil kanskje foretrekke Ozoneair Pro. Flere ulike kriterier har blitt vurdert i denne testen av ozonmaskiner. 

De 5 Beste Ozongeneratorene i 2022:

BILDE PRODUKT  

Osmozone 10 000
Dette er ozonmaskinen som kom dessidert best ut i test, og som scoret høyt på alle kriterier. Denne modellen er en av de billigste på markedet, og er derfor svært god valuta for privatpersoner som er interessert i å skaffe seg en ozonmaskin. Den er også svært kompakt, effektiv og lett, og kommer med 2 års garanti.
SE PRISEN→

Quartz Tube 40000
Blant de mest moderne og avanserte ozonmaskinene for privat bruk, med både LCD skjerm og fjernkontroll. Denne enheten har svært høy kapasitet og er veldig robust. Den er derfor godt egnet til hyppig bruk, og har en lang levetid. Bruken av tube ozon forlenger også levetiden betraktelig.
SE PRISEN →

Osmozone 5000
Blant de minste og mest kompakte maskinene på markedet. Denne enheten er norskprodusert, og kommer med 2 års garanti, og gir kunden mye for pengene. Modellen er perfekt for de som ønsker å bli kvitt uønsket lukt i bil, båt, campingvogn eller mindre rom i hjemmet, og annet privat bruk.
SE PRISEN →

Ozoneair Pro
Modellen har særdeles høy kapasitet, og kan rense luft i rom opptil 120 kvadratmeter. Enheten egner seg både til privat bruk og kommersielt bruk, og er en veldig brukervennlig, helautomatisk maskin, som har en driftstid på 4 000 timer. Den har svært rask behandlingstid på to timer.
SE PRISEN →
 

Osmozone 10 000 – Testvinner 2022

SE PRISEN→

Testvinneren kommer fra det norske selskapet Osmozone, som hører hjemme i Oslo, og i flere år har utviklet seg til å bli en markedsleder innen ozon teknologi og produksjon av ozonmaskiner. Deres modell Osmozone 10000 er den perfekte ozonmaskin til privatbruk, og vil effektivt fjerne vond lukt i et område på opptil 50 kvadratmeter. 

Effektiv og brukervennlig

Maskinen er veldig rask og effektiv, og vil kunne fjerne all ubehagelig lukt i løpet av et par timer. Den er veldig brukervennlig, alt man trenger å gjøre er å starte maskinen. Forbrukere kan velge automatisk drift i opptil 2 timer med selv timer, eller benytte seg av hold knappen, hvor den vil fortsette til den skrus av. Etter 2 timer vil vond lukt forsvinne, og rommet hvor maskinen har vært benyttet vil ha en langt bedre lukt etter behandlingen. 

Svært rimelig pris

Testvinneren Osmozone 10000 er ikke bare best i test, men også en av de billigste maskinene på markedet. I tillegg til en svært gunstig pris, kommer maskinen også med svært gode avtalevilkår. Kunder kan nemlig returnere maskinen innen 14 dager gjennom åpent kjøp avtalen. I tillegg til dette kommer produktet også med 2 års garanti. Skulle enheten ikke fungere som normalt eller slutte å virke, vil kunder dermed få en helt ny maskin fra produsenten.

Kompakt enhet

Osmozone 10000 er i tillegg til å være svært effektiv og prisvennlig også veldig kompakt. Enheten rett over 2 kilo, som betyr at den er svært enkel å transportere og lagre.

Fordeler:

 • Kompakt størrelse
 • Svært lang garanti
 • Veldig prisvennlig

Quartz Tube 40000 – Kraftig og Smart

SE PRISEN →

Quartz Tube 40000 kommer på andreplass i denne vurderingen. Denne ozonmaskinen er blant de mest avanserte man finner på markedet i dag til privat bruk. Den er derfor også blant de dyrere modellene tilgjengelig på markedet, som er verdt å ta med i vurderingen.

Svært avansert modell

Quartz Tube 40000 benytter kommer med integrert LCD display, som gir forbrukere både bedre oversikt og kontroll over maskinen. Maskinen benytter seg også av det som kalles tube ozon, og ikke plater, som de fleste modeller gjør. Dette vil forlenge levetiden på maskinen, faktisk opptil dobbel så lang tid som andre maskiner, før man etterhvert må erstatte ozon elementet. Quartz Tube 40000 kommer også med fjernkontroll, som selvsagt gjør maskinen mer brukervennlig. 

Robust ozonmaskin

Quartz Tube 40000 er blant de mer robuste maskinene på markedet, og har en vekt på 6 kilo. Dette, kombinert med maskinens tube ozon teknologi, gjør den bedre egnet til bruk i større rom sammenlignet med andre ozonmaskiner. Den er også konstruert til å bli brukt svært regelmessig, og likevel gi gode resultater. 

Effektiv behandlingstid 

En av fordelene med Quartz Tube 40000 er at den har svært rask behandlingstid, og vil kunne bli kvitt uønsket lukt i et rom i løpet av en time. Dette gjør den til en av de raskeste og mest effektive maskinene på markedet i dag, og vil i løpet av kort tid bli kvitt uønsket lukt.

Fordeler:

Svært lang levetid

 • Robust og effektiv
 • Avansert teknologi

Ulemper

 • Høy pris
 • Høy vekt
Osmozone 5000 – Portabel og Enkel å bruke 

SE PRISEN →

Osmozone 5000 er den andre modellen fra det norske selskapet Osmozone på denne listen, og befinner seg også blant de 3 beste modellene i denne vurderingen, sammen med Osmozone 10000 på førsteplass. Ozomozone 5000 er den billigste modellen fra denne produsenten.

Perfekt for små rom

Osmozone 5000 er tilpasset bruk i mindre rom. Den har kapasitet til å behandle rom opptil 30 kvadratmeter, og er derfor svært god til bruk i bil, båt og campingvogn, i tillegg til mindre rom i hjemmet hvor man har behov for å behandle vond lukt. 

Svært liten størrelse

En av de største fordelene med Osmozone er hvor kompakt og liten enheten er. Med en vekt på kun 1,7 kilo er den blant de letteste og minste ozonmaskinene på markedet når det gjelder størrelse og vekt. Enheten er dermed veldig enkel å transportere mellom bruk, og er også svært enkel å lagre, siden den nesten ikke tar opp plass. 

Brukervennlig avtalevilkår

Velger man å kjøpe en Osmozone 5000 kommer den med åpent kjøp i 14 dager. Som kunde kan man derfor returnere maskinen om den ikke lever opp til kundens forventninger, og få refundert pengene. I tillegg til dette kommer Osmozone 5000, i likhet med alle produkter fra Osmozone, med hele 2 års garanti. Kunden er dermed sikret en ny maskin om den skulle slutte å fungere innen 2 år fra kjøpsdato. 

Fordeler:

 • Liten størrelse
 • Svært gunstig pris
 • Gode avtalevilkår

Ulemper:

 • Egner seg ikke til bruk av større rom
Ozoneair Pro – Avansert og Ekslusiv

SE PRISEN →

Ozoneair Pro er en helautomatisk ozonmaskin med svært høy kapasitet, og egner seg til både privat bruk i tillegg til kommersielt bruk. Ozoneair er et svensk firma, som siden 2018 har levert produkter innen ozon teknologi til mer enn 30 000 kunder, og er svært brukervennlige. Ozoneair Pro har en levetid på 4000 drifts timer. 

Stor kapasitet

Ozonmaskinen Ozoneair Pro er en av de maskinene på markedet som har høyest kapasitet tilgjengelig for privatkunder. Enheten har kapasitet til å effektivt kunne behandle uønsket lukt i rom opptil 120 kvadratmeter. Det betyr at Ozoneair Pro kan benyttes både av privatpersoner, og kommersielt bruk som for eksempel innen hotellbransjen. 

Solid enhet

En fordel med Ozoneair Pro er maskinens robusthet, som gjør at den effektivt vil kunne gjøre den jobben den er ment til også ved kontinuerlig og hyppig bruk. Med en totalvekt på 6,3 kilo er den relativt tung, men har også kapasitet til å rengjøre større areal sammenlignet med flere andre maskiner av samme vekt og størrelse. 

Meget effektiv rengjøring

Takket være Ozoneair Pro sin store kapasitet vil den i løpet av svært kort tid behandle rom for å oppnå ønsket resultat. Denne helautomatiske maskinen vil i løpet av to timer kunne rengjøre luften i rom opptil 120 kvadratmeter. Det betyr at den i løpet av svært kort tid vil kunne bli kvitt ulike typer uønsket lukt.

Fordeler:

 • Svært effektiv
 • Stor kapasitet
 • Åpent kjøp
 • Egner seg til hyppig og kommersielt bruk

Ulemper:

 • Relativt høy vekt
 • Høy pris for privatpersoner

Hvorfor investere i en ozonmaskin

Det er flere svært gode grunner til å investere i en ozonmaskin, også til privat bruk. Disse maskinene vil kunne fjerne en rekke ulike typer uønsket lukt, som ofte har satt seg i et rom, og dermed kan være svært vanskelig å bli kvitt gjennom rengjøring og bruk av farlige kjemikalier. Ved hjelp av teknologi som benytter seg av ozongass, er det mulig å bryte ned dårlig lukt på molekylært nivå. Dette gjør det mulig å endre selve komposisjonen av lukten, og dermed fjerne den. 

Ozonmaskiner benyttes blant annet ved rengjøring av sykehus, hvor man ved bruk av denne teknologien vil kunne skape et sterilt miljø, fri for bakterier. Det betyr at en ozonmaskin dermed er svært godt egnet til å rengjøre luft i rom for de som for eksempel sliter med ulike typer allergi, astma eller andre sykdommer som har ført til redusert lungekapasitet. Bruken av ozonmaskiner i hjemmet kan dermed bidra til økt livskvalitet for de som har behov for dette gjennom en drastisk forbedring av luftkvaliteten. 

Eksempler på hvilke bruksområder man kan benytte seg av en ozonmaskin inkluderer fjerning av mugg, eliminering av uønsket røyklukt fra tobakk eller andre typer røyk, fjerning av sterk lukt etter maling og andre typer behandlinger hvor kjemikalier benyttes, uønsket lukt etter kjæledyr i hjemmet eller andre typer rom som i bilen, dårlig lukt fra oppkast og annen dårlig og uønsket lukt generelt sett.

Hvordan bruker man en ozonmaskin

Bruk av ozonmaskiner er en veldig enkel prosess ved bruk av de aller fleste modeller tilgjengelig for privat bruk. Alt forbrukeren trenger å gjøre er å plassere ozonmaskinen i rommet de ønsker å behandle, sørge for at alle dører og vinduer er stengt, og deretter starte behandlingen ved å skru på maskinen, noe som oftest skjer ved et enkelt knappetrykk. De aller fleste ozonmaskiner er helautomatiske, som betyr at de vil slå seg selv av etter endt behandlingstid. Behandlingstid er avhengig av hvilken kapasitet og type maskin man benytter seg av, og kan variere fra en til flere timer. Det er også viktig å huske på at konsentrerte mengder ozon kan være giftig. Forbrukere må derfor sørge for at hverken mennesker, dyr eller planter befinner seg i rommet i løpet av behandlingstiden. Det er også anbefalt å vente i alt fra 30 minutter til flere timer etter endt behandling før man igjen går inn i rommet etter endt behandling, avhengig av hvilken type maskin man bruker.

Hvordan renser en ozonmaskin luften?

Når man starte behandlingen av rom med ozonmaskin vil hele rommet bli fylt med gassen ozon. Denne gassen er et molekyl, som vil lokalisere dårlig og uønsket lukt både i luften og på overflater i rommet i løpet av behandlingen. Det som skjer når ozon blir brukt i denne typen behandling, er at ozonet vil lokalisere, angripe og nøytralisere selve kilden til den dårlige lukten på molekylært nivå. Man blir dermed kvitt kilden som har forårsaket lukten, siden den ikke lenger vil kunne produsere dårlig lukt, og ender dermed opp med et luktfritt rom. Etter endt behandling vil all ozon gass i løpet av et par timer bli omdannet til normal oksygen, og da være trygg. 

 

Veldig enkel metode til å bli kvitt dårlig lukt

Bruk av ozonmaskiner er veldig enkel, siden de aller fleste modeller er helautomatiske. Alt forbrukeren trenger å gjøre er å skru maskinen på, forlate rommet, og vente til behandlingen er over. Det betyr at kan ikke trenger benytte seg av farlige kjemikalier, som ofte likevel ikke er like effektive til å nøytralisere dårlig lukt. Siden selve prosessen også er helautomatisk, trenger man heller ikke anstrenge seg som man gjør med annen type rengjøring, og faktisk få et bedre slutt resultat uten å bli sliten. 

Fordeler og ulemper med ozonmaskin

Fordeler:

 • Steriliserer bakterier
 • Brukervennlig
 • Effektiv og rask behandling
 • Forbedret livskvalitet gjennom bedre luftkvalitet
 • Enkel måte å bli kvitt muggsopp og andre bakterier
 • Svært lite fysisk aktivitet ved bruk av ozonmaskiner
 • Fjerner all type lukt mer effektiv enn kjemikalier

Ulemper:

 • Kan føre til skade på ulike typer gummi, som for eksempel pakninger
 • Ozonmaskiner er kostbare, selv om de har lang levetid
 • Ozon gass kan være farlig i konsentrert form, som selvsagt er en risiko
 • Ingen garanti for å eliminere 100% av lukt eller bakterier

 

Våre kriterier

Det er flere ulike kriterier som er viktig å ta med i vurderingen av ozonmaskiner. I denne testen har det blitt lagt særlig stor vekt på følgende kriterier: kapasitet, pris, størrelse og vekt, brukervennlighet og selvsagt også sikkerhet. 

Kapasitet, effektivitet og kvalitet

Hvilken kapasitet produktet har til å bli kvitt dårlig lukt er et av hovedkriteriene, med tanke på hvilken rom størrelse det er mulig å behandle. Maskinen bør være effektiv og sørge for at kunden oppnår ønsket resultat ved behandling. Kvaliteten av selve behandlingen og ozonmaskinen er også viktige kriterier her. 

Pris

Ozonmaskiner er svært effektive til å nøytralisere bakterier og uønsket lukt, og blir blant annet brukt på sykehus. Det er derfor kanskje ingen overraskelse at disse maskinene derfor er relativt dyre. Pris spiller derfor en svært stor rolle når dette produktet vurderes til privat bruk, siden de aller færreste private forbrukere vil bruke maskinen hyppig. 

Størrelse og vekt

Modellens størrelse og vekt er viktige kriterier. Er maskinen for stor og tung er den kanskje ikke godt egnet til privat bruk, hvor små rom som bil og loft ofte har behov for behandling. Enhetens størrelse og vekt påvirker dermed produktets brukervennlighet, siden den bør være relativt kompakt og lett. 

Brukervennlighet

Hvor enkelt det er for brukere å benytte seg av modellene til privat bruk har vært et viktig kriterium. Maskinen bør være enkel og oversiktlig å kontrollere, slik at forbrukere enkelt kan behandle rom for dårlig lukt uten å bekymre seg for hvordan enheten faktisk fungerer. Maskinen bør også være enkel å lagre, og alle forbrukere bør også enkelt selv kunne ta seg av rengjøring og vedlikehold. 

Sikkerhet

Konsentrerte mengder ozongass er helseskadelig både for mennesker, dyr og planter. Sikkerhet er derfor et svært viktig kriterium, slik at forbrukere ikke trenger bekymre seg for egen helse når de vil bli kvitt dårlig lukt.