Test av Padel Racket – De 5 beste på markedet i 2022

Padel er en blanding av squash og tennis som er blitt utrolig populær den siste tiden og er en av sportene som har sett størst vekst i Norge de siste årene. Dette skyldes blant annet hvor gøy det er å spille for nybegynnere siden det eksempelvis er lettere å være nybegynner i Padel enn for eksempel tennis. I tillegg gjør bruk av veggene det mulig å spille på helt nye måter.


I denne artikkelen har vi laget en oversikt over de beste padelracketene til forskjellige ferdighetsnivå slik at du kan finne en padelracket som passer deg. Padelracketer kan variere mye i henhold til form, materiale, utseende og pris. Med dette vil du få muligheten til å finne racketen med egenskaper som passer for deg og din spillerstil.

De 5 Beste Padel Racket i 2022:

BILDE PRODUKT  

Vairo XT
Rammen er laget av carbon og treffoverflaten er av 3K Silver. Selv om racketens design har fokus på kontroll og presisjon kan spilleren likevel oppnå stor kraft med racketens vekt på 375g. Overflatens design gjør det også enklere å få mer spinn i slagene.
SE PRISEN→

Vairo Control
Dette er en rund racket som gjør det mulig å få en god kombinasjon av kraft og presisjon som nybegynner. I tillegg passer racketen perfekt for videreutvikling av ferdigheter. Med en vekt på 360g er racketen lett å håndtere i tillegg til at den kan oppnå mye kraft. Det lave balansepunktet vil ytterligere bidra til presisjon i slagene.
SE PRISEN →

Vairo Elite
Racketen er dråpeformet som gir en god balanse mellom kraft og presisjon. Racketens vekt på 375g kombinert med den unike overflatestrukturen gir spilleren mye kraft i slagene uten at det går mye ut over presisjonen. Den stive kjernen reduserer vibrasjon og krafttap i kontakt med ballen i tillegg til å gi god en utrolig god ballfølelse som virkelig gjør det gøy å spille.
SE PRISEN →

Kawasaki Pro Carbon Power X700
For den beste kombinasjonen av både fart og kontroll anbefaler vi Kawasaki Pro Carbon Power X700. Dette er en lett og kraftfull racket som gjør det mulig å få en god kombinasjon av kraft og presisjon som spiller.  Med en vekt på 365g kan spilleren enkelt oppnå kraft i slagene samtidig som det nøytrale balansepunktet bidrar til nøyaktig presisjon.
SE PRISEN →
 

Vairo XT – Testvinner 2022

SE PRISEN→

Som tidligere nevnt handler ikke padel nødvendigvis bare om hvem som slår hardest. I padel bestemmes vinneren ofte av strategisk spill og gode plasseringer. En mer erfaren spiller kan føle behovet for en racket med høy presisjon. Med dette er vi sikre på at den beste racketen for den mer erfarne spilleren er Vairo XT.

Formen på racketen er rund og balansen ligger relativt lavt, altså nærmere grepet som gjør at du får mer kontroll som kan gi nye muligheter for å spille kreativt og strategisk. Nytt for 2022 modellen er en enda stivere kjerne som bidrar til en fordel i det offensive spillet med mer kraft og bedre treffølelse i hvert slag. Også denne racketen har et stort sweetspot som gjør det enkelt å få inn gode treff og som bidrar til høy grad av komfort i slagene.

Rammen er laget av kullfiber og treffoverflaten er av 3K Silver. Rammen er spesielt god på å redusere vibrasjoner i racketen under balltreff. I tillegg at dette bidrar til å gjøre at balltreffet beholder kraft og presisjon bidrar dette også til en utrolig god ballfølelse. I tillegg til overflatens gode design er overflaten utstyrt med en struktur som gir høyere grad av spinn og effekt i balltreffet. Selv om racketens design har fokus på kontroll og presisjon kan spilleren likevel oppnå stor kraft med racketens vekt på 375g.

Selv om denne racketen er best for mer erfarne spilleren kan den passe for alle padelspillere som i noen grad foretrekker presisjon over kraft. Racketen spesialiserer seg på presise slag hvor det store sweetspotet gjør det mulig å få inn gode treff selv om man treffer lengre ut på racketen.

Vairo Control – Best for nybegynnere

SE PRISEN →

Som nybegynner er det viktig at du velger en racket som ikke er for framtung slik at slagene blir for kraftige og ukontrollerte da padel i stor grad handler om strategisk plassering av ballen for å vinne poeng.

Den beste racketen for nybegynnere i denne testen er Vairo Control. Dette er en rund racket som gjør det mulig å få en god kombinasjon av kraft og presisjon som nybegynner. I tillegg passer racketen perfekt for videreutvikling av ferdigheter. Med en vekt på 360g er racketen lett å håndtere i tillegg til at den kan oppnå mye kraft. Det lave balansepunktet vil ytterligere bidra til presisjon i slagene.

Rammen og treffoverflaten er laget av grafén. Grafén er et nytt materiale som består av karbonatomer i sekskantmønster. Dette materialet er utrolig sterkt som gjør at utviklerne har hatt stor frihet når de har valgt balansen i racketen som gjør racketen relativt lett og enkel å spille med. I tillegg gjør det den slitesterk slik at det er en racket du kan ha i lang tid ettersom du får mer erfaring med padel. Racketen har et bredt sweetspot som gjør at en nybegynner vil oppleve racketen som enkel og spille med samtidig som den fleksible rammen gir komfort i slagene.

Racketens materiale har også store fordeler i forhold til racketens hals. Det sterke materialet gjør mottakene og ballfølelsen bedre med å redusere vridningsmomentet i racketen. Dette bidrar til økt stabilitet i racketen når du treffer ballen som vil redusere blant annet tap av kraft og kontroll i slagene.

For å oppsummere er Vairo Control en allsidig racket som både er en god nybegynnerracket og en god racket for viderekomne i padel. Racketen er en kvalitetsracket som du vil få mye glede av og kan ha i lang tid. Ettersom du blir en bedre spiller oppdager du kanskje litt mer spesifikke behov som du kan finne de mer spesialiserte racketen vi dekker videre i testen.

Vairo Elite – Toppvalget

SE PRISEN →

Dersom du er ute etter det beste av det beste har vi funnet den riktige racketen for deg. Vairo Elite er en av de beste racketene på markedet da den leverer når det gjelder både presisjon og kraft. Modellen inkorporerer flere av de beste egenskapene fra forskjellige populære racketer som HR3 Black EVA og 18K karbon som til sammen gir mye kraft og kontroll. Selv om dette er en modell som passer bra for mer erfarne spillere gjør racketens allsidighet at den også kan passe godt for nyere spillere. I tillegg passer racketen utmerket til å prøve ut nye teknikker og spillestiler.

AT.2 LTDs overflate har en egen struktur som gir godt grep i kontakt med ballen. Racketens overflate består av to ulike typer belegg. En 3D heksagonal overflate lokalisert i midten av racketen og en silisiumoverflate på resten av racketen. I tillegg til å gi god kontakt med ballen når du treffer ballen mot midten av racketen vil silisiumoverflaten i ytterkanten bidra til å gi ballen spinn.

Racketen er dråpeformet som gir en god balanse mellom kraft og presisjon. Racketens vekt på 375g kombinert med den unike overflatestrukturen gir spilleren mye kraft i slagene uten at det går mye ut over presisjonen. Den stive kjernen reduserer vibrasjon og krafttap i kontakt med ballen i tillegg til å gi god en utrolig god ballfølelse som virkelig gjør det gøy å spille.

Dersom du er glad i padel og kan se for deg å spille mye padel i fremtiden er det ikke en dårlig idé å investere i en ordentlig god racket. Alt i alt er dette en racket som gjør det bra på alle fronter, både med å legge harde offensive baller, men også velplasserte server. Vairo Elite er en padelracket av klasse som gjør at du ikke bare spiller bedre når du er på banen, men også gjør selve spillopplevelsen betydelig bedre.  

Kawasaki Pro Carbon Power X700 – For offansive spillere

SE PRISEN →

For den beste kombinasjonen av både fart og kontroll anbefaler vi Kawasaki Pro Carbon Power X700. Dette er en dråpeformet racket som gjør det mulig å få en god kombinasjon av kraft og presisjon som spiller, i tillegg til å være en god racket for videreutvikling av ferdigheter. I lys av dette henvender denne racketen seg til en bred målgruppe hvor både nybegynnere og mer erfarne spillere vil få god nytte ut av racketen. Med en vekt på 365g kan spilleren enkelt oppnå kraft i slagene samtidig som det nøytrale balansepunktet bidrar til presisjon i slagene.

Rammen er laget av karbon og treffoverflaten er laget i glassfiber. Dette gjør racketen relativt lett og gjør den slitesterk slik at det er en racket du kan ha i lang tid ettersom du får mer erfaring med padel. Racketen har et bredt sweetspot som gjør at spilleren vil oppleve racketen som enkel og spille med samtidig som den fleksible rammen gir komfort i slagene.

Racketens hals har et nytt design med fokus på stabilitet, Dynamic Stability System. For å redusere vridningsmomentet racketen kan få under spill er halsen forsterket med tungsten-fiber. Dette er med på å redusere vridningsmomentet som gir mer stabilitet. Det nye designet gjør at du taper mindre kraft i slagene og beholder mer av kontrollen.

For å oppsummere er Kawasaki Pro Carbon Power X700 en allsidig racket som passer bra for både viderekomne spillere, men kan også brukes effektivt av nybegynnere. Dersom du er en mer offensiv spiller vil du har god nytte av denne racketen ettersom Kawasaki Pro Carbon Power X700 har egenskaper som definitivt vil ta det offensive spillet ditt til et nytt nivå. Racketen er av betydelig god kvalitet og gir en god spillopplevelse uansett hvilket erfaringsnivå du er på.

Forskjellige typer rackter

Diamantformede – Disse har et noe høyere balansepunkt enn andre racketer. Dette leder til at racketen blir mer framtung som gir større kraft i slagene. Denne større kraften kan gå på bekostning av treffsikkerhet da diamantformede racketer ofte gir litt mindre kontroll.

Runde – Balansen ligger lavere enn i de diamantformede racketene, altså nærmere håndtaket til racketen. Dette gjør at racketen blir lettere å kontrollere som gir mer presisjon i slagene. Ulempen med de runde racketene er at balansen som regel gjør at du får litt mindre kraft i slagene.

Dråpeformede – De dråpeformede racketene er en mellomting mellom de diamantformede og de runde racketene hvor du får en god balanse mellom kraft og kontroll i slagene.