Robotstøvsuger test: Disse holder det rent i 2022

Når det kommer til husarbeid kan det være både tidkrevende og slitsomt. Da kan det være lurt å automatisere det man kan med en effektiv robotstøvsuger. Imidlertid finnes det et utrolig stort utvalg på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig å finne den beste for ditt hjem. 

Dette har vi forsøkt å gjøre noe med ved å finne frem til de fire beste på markedet. Den robotstøvsugeren som kom best ut av våre undersøkelser var ILIFE V80 MAX. Denne robotstøvsugeren tilbyr både støvsuging og mopping av gulvet ditt, samt kan enkelt kontrolleres gjennom en egen applikasjon over Wi-Fi. Noe av det som gjorde at valget falt på ILIFE V80 Max er at den har en langt større støvsamler enn vanlige robotstøvsugere og at den har støvkost på begge sider av roboten. 

Fordelen med en robotstøvsuger er at den tar opp lite plass, kan programmeres til å kjøre på automatiske tidspunkter og kommer til overalt. Den lave høyden gjør at alle roboter i denne testen enkelt kommer seg inn under møbler, men også over dørterskler og tepper. 

De 5 Beste Robotstøvsugerene i 2022:

BILDE PRODUKT  

ILIFE V80 MAX
Toppmodellen til ILIFE. Denne robotstøvsugeren har en støvsamler på hele 750 ml og opptil 3 timer driftstid. Dobbel støvkost gjør at den effektivt får med seg selv de minste partikler. Roboten har også flere sensorer som gjør at den selv detekterer underlaget og justerer sugekraften i henhold til behov.
SE PRISEN→

ILIFE V3s Pro
Kompakt robotstøvsuger som kommer til overalt. Denne er spesielt utviklet for å komme til på vanskelige plasser som under møbler og hvitevarer. Den har en driftstid på opptil 100 minutter og sensorer som bidrar til effektiv rengjøring av huset ditt. Automatisk oppladning og programmerbar timeplan gjør at du kan automatisere rengjøringen.
SE PRISEN →

ILIFE V80 Max mopp
Avansert robotstøvsuger som vasker og støvsuger hjemmet ditt ved hjelp av avansert GYRO navigasjon. Denne roboten er både app og stemmekontrollert som gjør den enkel å betjene. Smart sensorer detekterer underlaget og automatisk tilpasser sugekraften til roboten. En stor 750 ml støvsamler gjør at du sjeldent vil trenge å tømme roboten etter utført arbeid.
SE PRISEN →

Neatsvor X600 PRO
Effektiv robotstøvsuger som både vasker og støvsuger gulvet ditt. 6000 PA sugekraft sørger for at den plukker opp selv hundehår og små partikler. Kan kobles sammen med Google Home systemer og automatisk utførsel av jobben. Opptil 3 timer driftstid på harde gulv.
SE PRISEN →
 

ILIFE V80 MAX Robotstøvsuger – Testvinner 2022

SE PRISEN→

V80 MAX er toppmodellen til ILIFE, og vant denne testen. Den har alle de nødvendige funksjonalitetene som man kan forvente i en robotstøvsuger, som automatisk lading, fall og anti-kollisjons sensorer og avansert navigasjon.

Denne robotstøvsugeren benytter seg av avansert GYRO navigasjon for å kartlegge landskapet den arbeider i. Dette inkluderer kanter, hindringer og eventuelle høydeforskjeller som kan være skummelt for robotstøvsugeren. Den kan også integreres med ditt Alexa smarthjem slik at du kan benytte stemmestyring for betjening av støvsugeren.

Med opptil 2000 PA sugekraft plukker den enkelt opp både store og små partikler som hundehår, matrester og støvkaniner. Den integrerte støvsamleren på 750 ml sørger for at du slipper tømme tanken hver eneste dag, noe som kommer godt med dersom du ønsker at støvsugeren skal arbeide mens dere ikke er hjemme.

ILIFE V3s Pro Robotstøvsuger- Andreplass

SE PRISEN →

V3s PRO er en robotstøvsuger fra ILIFE som er spesielt utviklet for rengjøring på krevende plasser eller møblerte rom. Denne modellen har et langt mer kompakt design enn andre robotstøvsugere fra produsenten, noe som gjør at den kommer godt til under møbler, senger og inntil hvitevarer der støv gjerne samler seg opp over tid.

Ved hjelp av smart sensor teknologi vil den automatisk oppdage når det er hindringer i veien, samt kunne navigere seg rundt ulike objekter som stol- og bordben. Den detekterer også bratte fall slik som trapper eller forhøyninger slik at den ikke faller utenfor kanten på trappen din. Dette gjør at den kan arbeide selv i hus med flere etasjer uten at du trenger være redd for roboten din.

Når det kommer til betjening av denne roboten kan du velge mellom den medfølgende fjenrkontrollen, eller en enkel knapp for rengjøring på toppen av roboten. Den er derimot ikke integrert mot Wi-Fi og smarthusløsninger slik som toppvarianten V80 er. For de fleste vil ikke dette være noe utfordring, men dersom du ønsker mer automatiser bør du vurdere å investere i en mer avansert modell.

ILIFE V80 Max mopp og robotstøvsuger – Best for smarthjem

SE PRISEN →

Toppmodellen til ILIFE er en effektiv robotstøvsuger som både støvsuger og vasker gulvet ditt. Den er best egnet på harde underlag som parkett og fliser, men kan også tilpasse seg tepper og andre underlag ved hjelp av smarte sensorer og GYRO navigasjon. Ved hjelp av to støvbørster får den effektivt med seg både store og små støvpartikler.

Det som gjør denne modellen til et godt alternativ er at den støvsuger og rengjør gulvet samtidig. Alt du trenger gjøre er å sørge for at vanntanken er fylt opp og støvsamleren er tom før den begynner jobben sin. Deretter vil den automatisk starte til ønsket tidspunkt og arbeide i opptil 3 timer. Skulle den ikke bli ferdig tidsnok, vil den lade og fortsette jobben etterpå.

Betjening av ILIFE V80 MAX kan enkelt gjøres ved hjelp av stemmestyringen til Amazon sin Alexa, eller via den medfølgende applikasjonen for iOS og Android. Her kan du også stille inn når du ønsker at roboten skal arbeide, samt se historikk for tidligere utførte jobber. Det kompakte designet gjør at den tar opp lite plass ved at du kan plassere ladestasjonen i et hjørne eller annet egnet sted.

 

Neatsvor X600 PRO Robotstøvsuger – Premium alternativ

SE PRISEN →

Ønsker du deg en avansert robotstøvsuger som både rengjør og støvsuger hjemmet ditt vil Neatsvor X600 PRO være et godt utgangspunkt. Dette er en robotstøvsuger i det høyere prissjiktet, men du får mye verdi for pengene dine. Denne robotstøvsugeren har integrert mopp og kraftig støvsuger som sørger for et skinnende rent resultat hver dag. 

Med opptil 6000 PA sugekraft er dette den kraftigste støvsugeren i testen vår. Den plukker effektivt opp alt fra matrester og støv, til korte hundehår og fine pulver. Avanserte sensorer sørger for at støvsugeren selv detekterer underlaget og tilpasser sugekraften etter behov. Dette gjør også at den effektivt kan rengjøre dypt i tepper uten store utfordringer. 

Sist, men ikke minst er det verdt å merke seg at denne kan integreres i ditt Google Home system. Dette gjør at du kan styre den fra Google panelet sammen med alle de andre smartenhetene i hjemmet ditt. Dette kan være praktisk om vinteren da man kan få Google Home til å justere lyset i huset den perioden støvsugeren skal arbeide med god sikt. 

Hvorfor investere i en robotstøvsuger

For mange kan det virke som en kostbar investering å kjøpe sin første robotstøvsuger, men her er vi sikre på at du raskt vil se verdien av investeringen din. Automatiseringen av husarbeid gjør nemlig at du kan fokusere på helt andre ting samtidig som du får det rent og pent hjemme. Mange har også valgt å sette opp en timeplan slik at deres robotstøvsuger arbeider når man ikke er hjemme, noe som gjør det mulig å komme hjem til nyvasket hus. 

Mange er kanskje skeptisk til en robotstøvsuger, men her har det skjedd en enorm utvikling de siste årene. Fra de første relativt enkle modellene har robotstøvsugere i dag et bredt utvalg funksjonalitet for et utmerket resultat. De kan også i mange tilfeller integreres med andre smarthjem systemer du måtte ha slik at du kan kontrollere hele huset på en plattform. 

Fordeler og ulemper med robotstøvsuger

Når det kommer til fordeler og ulemper med en robotstøvsuger kan det være variabelt fra hus til hus. Imidlertid er det noen klare fordeler, men også noen ulemper de fleste bør tenke over før de går til innkjøp av en kostbar robotstøvsuger. Her har vi listet opp noen av de punktene du bør tenke på før du gjør din endelige avgjørelse. 

Fordeler med robotstøvsuger

  • Du slipper støvsuge huset manuelt
  • Det finnes flere modeller som både vasker og støvsuger
  • Kan kjøres daglig slik at du slipper oppsamling av dyrehår og støv
  • Krever relativt lite vedlikehold 

Ulemper med robotstøvsuger

  • Kan være kostbare dersom du ønsker en premium modell
  • De fleste modeller krever at man kjøper filter/poser regelmessig
  • Krever at man har gulvplass til en ladestasjon og robotstøvsugeren

Våre kriterier

For å finne frem til de beste kandidatene har vi gjort en helhetlig vurdering. Her har kriterier som kvalitet, rengjøring og pris vært viktig, men vi har også sett nærmere på muligheter for smarthjem integrasjon og betjeningsvennlighet. Automatisering i boligen har blitt stadig mer aktuelt og derfor vil de færreste ønske å gjøre en investering i en kostbar robotstøvsuger som ikke kan integreres med det øvrige. Her har vi valgt modeller som er kompatible med to av de mest populære systeme i Norge nemlig Amazon Alexa og Google Home.