Airfryer test – De 3 beste airfryerene i 2022

Introduksjon

Stadig flere nordmenn har blitt klar over hvor nyttig det er å ha en airfryer tilgjengelig i kjøkkenet de siste årene. Det er mulig å tilberede en uendelig lang liste med forskjellige retter ved å bruke en airfryer, og også unngå et høyt inntak at fett. De aller fleste er klar over hvor helseskadelig det er å benytte seg av vanlig frityrsteker, og er også godt kjent med hvor vanskelig det er å både rengjøre dem og bli kvitt lukten av frityr i hjemmet. Heldigvis er det takket være airfryere mulig å frityrsteke med varmluft, som er et vesentlig sunnere alternativ, og også mye mer brukervennlig. 

Spørsmålet er da hvilken airfryer man bør kjøpe? I denne testen har vi vurdert en rekke forskjellige airfryere for å hjelpe deg til å velge den som best møter dine behov. Alle airfryere har forskjellige kvaliteter og styrker, som betyr at de egner seg til litt forskjellig bruk og behov. Hvilke kriterier vi har tatt i betraktning kan du lese mer om senere i artikkelen. Det er derfor viktig å velge seg en airfryer som best møter de forventninger man har, og som best egner seg til å oppnå de resultatene man ønsker på kjøkkenet. 

Produkt oppsummering:

BILDE PRODUKT  

Joyous
Denne airfryeren er like enkel å bruke som en mikro, men gir deg langt flere muligheter. Med stor kapasitet, veldig overkommelig pris og svært høy effekt er denne airfryeren noe alle bør har i hjemmet. Den er veldig brukervennlig og sikker, som betyr forbrukere i alle aldre kan benytte seg av den.
SE PRISEN→

Cosori
En av markedets mest elegante modeller, hvor man kan forberede alt fra svinekoteletter til banankake og kanelboller. Med god kapasitet er det mulig å lage mat til hele familien ved bruk av denne airfryeren, og rengjøring har aldri vært enklere når man lager frityrstekt mat, med en ikke klebende matkurv man enkelt skyller i vasken eller oppvaskmaskinen.
SE PRISEN →

Kyvol
Enkel å rengjøre, og med svært unikt design, hvor man kan følge med på hva som skjer inne i selve airfryeren gjennom glassvinduet. Blant de mest avanserte modellene på hele markedet, blant annet gjennom sine 12 forhåndsinnstillinger. Det er også mulig å styre denne airfryeren ved hjelp av en egen app, som gjør matlaging veldig enkelt.
SE PRISEN →

Produkt anmeldelser

Joyous – Best i test

SE PRISEN→

Testvinneren i denne vurderingen er Joyous, som kommer fra produsenten JoyOuce. Dette er en airfryer som vil møte alle behov man har på kjøkkenet, og som enkelt kan brukes til å forberede utallige retter. Ved bruk av Joyous kan man spare tid på kjøkkenet ved å la denne airfryeren ta seg av mye jobben for deg, siden den helt automatisk kan forberede hele retter for deg. 

Joyous kom best ut av denne testen av flere grunner. Denne airfryeren har en kapasitet på hele 5,5 liter, som betyr at det er mulig tilberede store mengder mat om gangen. Likevel er selve enheten faktisk relativt liten, og tar ikke opp mye plass på kjøkkenet. Med en vekt på 5.8 kilo er den også veldig enkel å flytte om nødvendig, og kan derfor lagres ut av syn om det er ønskelig. Selve airfryeren har en LCD skjerm hvor man enkelt kan velge mellom 8 ulike programmer, hvor man har muligheten til å forberede alt fra hel kylling til vanlig pommes frites. 

Den er veldig trygg og enkel å bruke, og svært enkel å rengjøre. Joyous kommer med en produkt garanti på hele 3 år, som er langt over standarden på markedet. Dette gir forbrukeren økt tillit til at produsenten selv vet at produktet vil møte dine forventninger i lang tid. Bruk av Joyous gjør det mulig å frityrsteke mat ved å benytte 80% mindre olje, som selvsagt er mye sunnere for deg og resten av familien.

Cosori – Svært sunn airfryer

SE PRISEN →

Cosori er en prisvinnende produsent av airfryere, og har svært gode airfryere å velge mellom. En av Cosoris styrker i denne vurderingen er hvor lite fett man trenger å bruke når man forbereder mat med Cosori. Sammenlignet med en vanlig frityrsteker bruker Cosori faktisk hele 90% mindre fett, som gjør dette til et svært godt alternativ for de som er opptatt av helse og kosthold. 

Denne airfryeren kommer med 11 automatiske forhåndsinstillinger, hvor man enkelt kan forderede retter som kyling, fisk, grønnsaker og biff i tillegg til både dessert og brød. Det er altså bare din egen fantasi som setter grenser for hva du kan tilberede i en Cosori. Denne airfryeren har en kapasitet på 5,5 liter, eller opptil 2,2 kilo, som er mer enn nok for de aller fleste familier. En av flere fordeler med Cosori er hvor enkel den er å rengjøre, som selvsagt er et svært stort pluss, særlig sammenlignet med vanlige frityrstekere som aldri blir helt rene. Matkurven kan faktisk settes i oppvaskmaskinen om det er ønskelig, eller man kan unngå vask helt ved bruk av bakepapir eller aluminiumsfolie. 

Cosori kommer også inkludert med både spydstativ og 5 spyd, som gir forbrukeren enda flere muligheter når det gjelder hvilke typer retter de vil tilberede. Cosori har flere brukervennlige funksjoner, og varsler til og med forbrukeren om når maten må ristes og selvsagt når maten er ferdig. Cosori airfryer holder svært høy kvalitet, og er uten tvil blant de beste på markedet.

Kyvol – Komplett airfryer

SE PRISEN →

Kyvol er en av de mest brukervennlige airfryerne på markedet, og skiller seg også vesentlig fra andre modeller av flere grunner. En av de tingene som skiller Kyvol fra sine konkurrenter er enhetens design, som bruker gjennomsiktig glass. Det er dermed mulig å se hva som skjer inne i airfryeren når den er i bruk, og dermed ha full kontroll over maten man tilbereder. Denne airfryeren kommer også med hele 12 forhåndsinstillinger, som betyr at den enkelt kan brukes til å tilberede alt fra brød og kjøtt til dessert. 

En av fordelene med Kyvol er at den bruker opptil 90% mindre olje sammenlignet med tradisjonelle frityrstekere, som betyr at man endelig kan nyte frityrstekt mat med god samvittighet. Den er også svært rask til å forbedre mat, og er også veldig energi effektiv for de som er bekymret for strømforbruket sitt. En annen ting som skiller Kyvol fra andre airfryere er Kyvol appen, som gir forbrukeren muligheten til å kontrollere airfryeren ved å bruke egen smart telefon, og styre alt fra temperatur til tid gjennom appen. Den kommer også med over 100 oppskrifter man kan velge mellom, slik at man aldri går tom for ideer på kjøkkenet. 

Kyvol har en totalvekt på 5,3 kilo, og er derfor veldig liten og lett å flytte uten å anstrenge seg. Som en av de mest avanserte modellene på markedet har Kyvol også en svært overkommelig pris, og kommer med matkurv og rist, og er enkel å rengjøre.

Avslutning

Hvorfor investere i en airfryer

Frityrstekt mat er ikke noe man vanligvis forbinder med sunn mat. Dette har endret seg takket være airfryere, hvor man ofte bruker opptil 90% mindre fett til å forberede de helt samme rettene. De fleste forbrukere forbinder også frityrsteke med ett enkelt produkt, nemlig pommes frites. Ved bruk av en airfryer er det mulig å forberede alle typer mat, alt fra sjømat og kjøtt til grønnsaker, dessert og bakst verk. Det er faktisk bare din egen fantasi som setter grenser for hva man kan forberede ved hjelp av en airfryer i dag. Dette åpner derfor opp en helt ny verden for de som liker å lage mat, hvor de enkelt vil kunne forberede en uendelig lang liste med forskjellige retter ved bruk av det samme verktøyet. 

Å ha en airfryer på kjøkkenet er nesten som å ha sin egen sous chef eller assistent. Moderne airfryere kommer med en rekke ulike forhåndsinnstillinger, som man til og med kan styre fra sin egen telefon ved hjelp av en app. Det er derfor mulig å overlate noe av ansvaret til airfryeren, mens man tar seg av andre ting på kjøkkenet eller andre steder i hjemmet. Varmtlufts frityrstekere er i tillegg til et godt verktøy for de som også har en stekeovn, også noe man kan bruke i stedet for en stekeovn. De som kanskje bor i en en mindre leilighet, som for eksempel studenter, kan derfor skaffe seg en airfryer i stedet for en stekeovn, og likevel kunne både bake og ovn steke entrecote. De som kanskje ikke er så glad i å tilbringe tid på kjøkkenet vil selvsagt også ha stort behov for en airfryer, siden den enkelt kan lage mat for deg ved hjelp av et par enkle tastetrykk. 

En ting som alltid har vært et problem med frityrstekt mat er renhold. Tradisjonelle frityrstekere er nær umulige å holde rene, med olje overalt, uansett hvor forsiktig man er. Lukten av frityrstekt mat er heller ikke noe man akkurat ønsker å ha i hjemmet, og som også er svært vanskelig å bli kvitt. Disse problemene trenger man ikke bekymre seg for om man benytter seg av en airfryer, siden den nesten ikke bruker olje sammenlignet med tradisjonelle frityrstekere, men bruker varm luft. De aller fleste airfryer modeller som er tilgjengelig på markedet er svært enkle å rengjøre, med ikke klebig materiell, som gjør det mulig å enkelt vaske opp både for hånd og i oppvaskmaskinen. Lukten trenger man heller ikke bekymre seg for, som også er godt nytt for naboen. 

Hva kan man egentlig lage i en airfryer?

For de som er glad i å lage mat gir en airfryer deg muligheten til å enkelt forberede så i si alt man kan tenke seg i en airfryer. De som er glad i kjøtt kan for eksempel lage indrefilet, kjøttboller, kylling og bacon, og enkelt oppnå delige resultater med saftig kjøtt på innsiden og stekeskorpe på utsiden. De fleste airfryere har også egen innstilling for sjømat, som gjør det mulig å lage alle typer fisk som laks, ørret og torsk, til både fiskekaker og reker. 

For de som er ekstra opptatt av egen helse, i tillegg til både veganere og vegetarianere, kan de forberede alle typer grønnsaker i en airfryer. Dette gjør det mulig å raskt og effektivt eksperimentere med en rekke nye retter og oppskrifter man kanskje ikke har vurdert tidligere. Ting som brokkoli, rosenkål og gulrøtter er selvsagt, men også asparges, fylt paprika og zucchini er noe man oppnår fantastiske resultater med om man benytter seg av en airfryer til å forberede grønnsaker. 

De aller fleste forbinder ikke baking med en airfryer, og blir kanskje også overrasket når de blir klar over at det er mulig å bake i dem. Likevel har det aldri vært enklere å bake enn når man benytter seg av en airfryer. Det er mulig å bake alt man kan forestille seg i en airfryer, fra muffins og brød til kaker, pai og kjeks.

Fordeler og ulemper med airfryer

De er like mange grunner til å skaffe seg en airfryer som det er retter i en kokebok. En airfryer gir deg uendelige muligheter til å eksperimentere på kjøkkenet, og vil ofte føre til en mer mangfoldig diett. De er et sunnere alternativ til de som liker frityrstekt mat, og vil dermed bidra til økt livskvalitet. Siden de er svært effektive og brukervennlige, med flere forhåndsinnstillinger og programmer å velge mellom, er det også mulig å få mer fritid i hverdagen for de som har det travelt, og de som kanskje ikke liker å tilbringe for mye tid på kjøkkenet. Det er altså uendelig mange fordeler knyttet til å skaffe seg en airfryer.

Likevel er det verdt å være oppmerksom på et par ulemper. Selv om frityrstekt mat fra en airfryer er vesentlig mye sunnere sammenlignet med tradisjonelle frityrstekere, er det selvsagt ingen garanti på et sunt kosthold å benytte en airfryer. De kan ofte være relativt dyre, avhengig av hvor stort behov man har for dem. Selv om de også er mye enklere å rengjøre sammenlignet med tradisjonelle frityrstekere, er det ingen hemmelighet at visse airfryere kan være mer vanskelig å rengjøre. Avhengig av hvor stor din familie er, har de ofte ikke stor nok kapasitet til å forberede måltider til større familier. 

Våre kriterier

Det er en rekke forskjellige kriterier som har blitt vurdert i denne testen. Hvilket behov man har for en airfryer varierer selvsagt fra hjem til hjem, hvor noen vil benytte den hver eneste dag, mens andre kanskje bare bruker den et par ganger i måneden. Det er derfor viktig å være klar over hva man faktisk vil benytte airfryeren til før man bestemmer seg for hvilken modell man bør velge. Dette er kriteriene som har blitt vurdert i denne testen:

  • Sikkerhet: Hvor trygg er airfryeren?
  • Volum: Hvor stor kapasitet har den
  • Brukervennlighet: Er den enkel å bruke?
  • Rengjøring: Hvor enkelt er det å rengjøre airfryeren
  • Pris: Hvor dyr er airfryeren?